dimarts, 30 de juny del 2015

Arranca per segon any consecutiu el "Disfruita-la a l'estiu" a les comarques de Lleida amb més tasts de fruita i més participació


Uns 1.600 nens i nenes de les comarques de Lleida de 3 a 12 anys participaran durant el mes de juliol en la campanya Disfruita-la a l’estiu, de tastos de fruita dolça, que s’inicia avui 1 de juliol a Mollerussa, impulsada per Unió de Pagesos, amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració dels ajuntaments de les poblacions on es fan els tastos. La presentació de la campanya tindrà lloc a les 12 h contarà amb la presència de Joan Caball, coordinador nacional d’Unió de Pagesos; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Marc Solsona, alcalde de Mollerussa, i Jaume Pedrós, membre de la Comissió Permanent d’Unió de Pagesos.

Disfruita-la a l’estiu consisteix en tastos guiats de fruita dolça de temporada, com nectarines, cireres, peres o albercocs, per a infants que participen a les estades d’estiu, en un ambient més lúdic i per gaudir de les activitats durant les vacances. Aquest estiu els tastos seran 14, dos més que l’any anterior, i tindran lloc als següents municipis: 
Les sessions dels tastos inclouen l’espectacle Disfruita-la xic, a càrrec del grup d’animació La Cremallera, durant el qual s’explicaran als infants les propietats de la fruita i els beneficis que aporta per a la seva dieta.

Tots els nens i nenes participants rebran durant el tast la carmanyola Disfruita-la, amb forma de poma, amb l'objectiu que la reutilitzin per portar fruita durant les seves activitats d’estiu, i d’aquesta manera donar continuïtat a l’actuació implicant a les famílies amb la responsabilitat de proporcionar-los fruita. També es distribuirà un díptic a les famílies amb els consells de com utilitzar les carmanyoles i com fomentar el consum de fruita als infants.